zaterdag 19 mei 2012

De koning van de gouden berg

Na een bezoekje aan de dierentuin, waar het barst van de poffertjes kramen, kregen wij ook trek in poffertjes. We zijn direct naar de winkels gesneld voor een echte poffertjespan en een vleesvork. Bij de supermarkt hebben we voor de zekerheid een bus poedersuiker gekocht. Dat was achteraf gezien niet nodig, want we hadden er nog 5 staan...

De ingrediƫnten:
  • 250 g glutenvrij zelfrijzend bakmeel (bijvoorbeeld van Doves Farm)
  • 2 eieren
  • zout
  • 2 dl melk
  • boter/margarine
  • benodigdheden: poffertjespan, poffertjesvork, beslagspuitbus


Van het zelfrijzend bakmeel (125 g) was nog onvoldoende over, dus ik heb boekweitmeel (100 g) en Schar mix C (50 g) en 1/4e zakje bakpoeder gebruikt. Met boekweitmeel krijg je een volkoren smaak.

Mix eerst alle droge ingrediƫnten, voeg daarna de melk en de eieren toe en mix het geheel tot een klontvrij beslag. Verhit de pan en laat in elk kommetje een klontje boter smelten. Spuit het beslag in de kommetjes en bak de poffertjes aan beide zijden lichtbruin. Doe bij elke portie van ca. 10 stuks een klontje boter en bestrooi met poedersuiker. Ook erg lekker met kaneel erbij. Tot slot de laatste instructie: Aanvalluhhh!


Lief K&E







1 opmerking:

  1. Ziet er heerlijk uit, wat een berg!
    Geflambeerde poffertjes zijn ook erg lekker!
    Voorlopig genoeg poedersuiker voor de (glutenvrije) oliebollen dus.
    Liefs Wil

    BeantwoordenVerwijderen