Het recept komt van http://www.crossfit-tnt.com
Ik heb het iets aangepast, omdat ik iets minder amandelmeel en een extra banaan had.
Ingrediënten:
- 2/3 cup (ca. 135 gram) lijnzaadmeel
- 3 gesplitste eieren
- 5 eetlepels honing
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 gepureerde bananen + 1 in kleine stukjes
- 1 theelepel kaneel (ik gebruik altijd veeeel meer, kaneel is zooo lekker!)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 cup (ca. 100 gram) amandelmeel
De bereiding van het beslag gaat als volgt:
- verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- mix de eierdooiers en de honing, totdat de mix lichtgekleurd en luchtig is.
- voeg de olie, bananen, kaneel, bakpoeder en het amandelmeel toe, zorg dat de ingrediënten goed mixen.
- klop in een andere kom de eiwitten stijf.
- voeg de eiwitten voorzichtig toe aan de bananenmix
- vet een bakblik in met olie en doe vervolgens het beslag hier in.
- bak het brood voor 40-45 minuten.
Tadaaaaaa, het resultaat: Het was heeeeerlijk!! Geniet ervan, Liefs K&E
Geen opmerkingen:
Een reactie posten