zondag 5 augustus 2012

De aardbei maan

Zondag betekent pannenkoeken voor ontbijt. Gezien het nog volop aardbei tijd is, worden het vandaag pannenkoeken met aardbei. Er zit één geheim ingrediënt in namelijk ricotta. Dit recept komt uit het augustus nummer van het magazine Light koken.

Ingrediënten

  • 150 gr. Ricotta
  • 200 ml. halfvolle melk
  • 3 eieren (gesplitst)
  • 90 gr. bloem (zoals DovesFarm)
  • 0,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 20 gr. rietsuiker
  • 1 tl. vanillesuiker
  • 200 gr. aardbeien
  • Roomboter om in te bakken
Meng in een kom de Ricotta met de melk en de eierdooiers. 
Meng in een andere kom de bloem bakpoeder en het zout en voeg het bij het Ricotta mengsel. 
Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de rietsuiker en de vanillesuiker toe. 
Als de eiwitten stijf zijn kun je ze rustig en met beleid door het Ricotta-beslag mengsel spatelen.
Snijd de aardbeien in schijfjes.
Verwarm een pan en doe er wat roomboter in. 
Zodra de roomboter warm is schep je met een (soep)lepel bolletjes in je pan en smeer ze een beetje uit.
Leg niet één, niet twee, maar drie aardbeitjes op je pannekoekjes en je heb een drieoogjes aardbei pannekoek.
Bak ze aan beide kanten 3 minuten op middelhoog vuur.
Giet er lekker wat ahorn siroop op en eet smakelijk!

Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten