vrijdag 24 augustus 2012

Meester Pruim


Het pruimen seizoen is volop in gang. Ik kon het dan ook niet laten om een pruimen taartje te maken. Ik ben aan de gang gegaan en na verschillende pogingen is dit het heerlijke frisse eind resultaat geworden.
Deze taart smaakt heerlijk met een toef slagroom. Doordat er alleen roomboter in zit is deze ook makkelijk lactosevrij te maken door de roomboter te vervangen door margarine of kokosolie. Deze taart is de volgende dag nog lekkerder!


Ingrediënten
  • 100 gr. bloem (bijv. DovesFarm of Schar C)
  • 50 gr. havermeel (Provena)
  • 40 gr. lichte basterdsuiker
  • 1/2 zakje vanille
  • 40 gr. roomboter
  • 2 eieren
  • 150 gr. amandelspijs
  • 5-7 pruimen
  • 150 ml. water
  • 4 el. rietsuiker
  • 1 el. Maizena
  • 2 el. water
Bedek de bodem van een taartvorm van 18 cm (let op: dit is kleiner dan een normale taartvorm van 24 cm) met bakpapier en smeer de randen in met boter.
Zeef de bloem en het havermeel boven een kom.
Doe er de basterd- en vanillesuiker bij en meng het door elkaar.
Doe de boter erbij en maak er met je handen een kruimelig deeg van.
Meng 1 ei door het kruimeldeeg en maak er een bal van.
Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Meng ondertussen in een andere kom een ei door de amandelspijs en laat het even staan.
Snijd de pruimen in partjes en doe ze in een steelpan.
Voeg 150 ml water en 4 eetlepels rietsuiker toe.
Laat dit inkoken totdat je dikke stroperige massa hebt (ong. 20 minuten)
Meng in een klein bakje 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water, giet dit bij de pruimen en meng het.
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Haal de deegbal uit je koelkast en bedek de taartvorm met het deeg.
Maak met een vork wat gaatjes in de deegbodem.
Zet de taartbodem 10 minuten in de oven.
Zodra de 10 minuten voorbij zijn haal je de taart uit de oven en bedek je de bodem met amandelspijs.
Over het amandelspijs giet je de ingekookte pruimen.
Bak de taart af in 20-25 minuten.

Eetse!
Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten