Deze taart is lactosevrij te maken door de boter te vervangen door plantaardige boter (bijv. margarine of kokosboter).
Ingrediënten voor het deeg
- 125 g boekweitmeel
- 125 g wit rijstemeel (het recept werkt minder goed met volkoren rijstemeel)
- 125 g lichte basterd suiker
- 0.75 pakje bakpoeder van 16 g
- 1.5 eieren direct uit de koelkast
- 75 g boter direct uit de koelkast
- 1.5 pakje vanille suiker
- 0.5 tl zout
- 6 of 7 appels
- 75 g gewelde rozijnen
- 1 el suiker
- 2 tl kaneel
- 1tl citroensap
Doe de rozijnen in een kom, giet er warm water overheen en zet het aan de kant.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Begin met het maken van het deeg. Meng alle droge ingrediënten goed en snijd daarna de boter met twee messen in het mengsel. Voeg vervolgens de eieren toe en kneed het deeg tot een bal. Verpak het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten in de koelkast liggen. Schil in de tussentijd de appels en snijd ze in partjes van ca. 1 cm dik. Giet de rozijnen af en voeg ze toe aan de appels. Strooi de suiker en het kaneel en giet het citroensap over de vulling. Roer het goed door elkaar.
Vet een ronde bakvorm van 26 cm in, bekleed de bakvorm vervolgens met deeg. Verspreid het appelmengsel over de bodem. Gebruik het overige deeg om een vlechtwerk te maken. Je hebt ongeveer 10 strepen deeg nodig. Leg de strepen gekruist over de taart.
Zet de taart ca. 60 minuten in de oven. Warm of koud serveren met eventueel een bolletje ijs of slagroom.
Liefs, E&K
Kijk! Dit wilde ik dus een keer weten he. Dat ga ik dus mooi binnenkort eens proberen :D
BeantwoordenVerwijderen