maandag 13 augustus 2012

Volslanke Liesje's carré

Polenta smaakt erg goed bij fruit. Vooral peer en polenta is een lekkere combi en zeker met nog wat marsepein erbij. Vorige week waren de bosbessen in de aanbieding, dus het leek me leuk om de combinatie polenta, bosbessen en aardbeien eens uit te proberen. De cake is lekker luchtig, en smaakt heerlijk met zomerfruit.

Deze carré is glutenvrij, lactosevrij, suikervrij én erg lekker! 

Ingrediënten

  • 150 g olie
  • 150 agave siroop
  • 3 eieren
  • 1 el citroensap (ca. een halve citroen)
  • citroenrasp van een halve citroen.
  • 150 g polenta
  • 100 g tapioca
  • 50 g kastanjemeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl xanthaangom
  • 150-250 gram fruit (bijvoorbeeld bosbessen en aardbeien)

Gebruiksaanwijzing:

Verwarm de oven voor op 165 °C. Meng de droge ingrediënten goed. Klop de olie, agave siroop en de eieren tot een luchtige massa. Doe vervolgens de citroenrasp en het citroensap erbij, roer het goed door. Spatel vervolgens de droge ingrediënten in het eiermengsel. Vet een vierkant cakeblik in, giet het cakemengsel erin. Duw vervolgens het fruit in de cake. En zet de cake in de oven. Bak de cake in 30 minuten goudbruin.
Laat even afkoelen en enjoy!

Liefs, E&K


Geen opmerkingen:

Een reactie posten