Ingrediƫnten
- 200 gr. glutenvrije bloem + een el. (bijv. DovesFarm)
- 1 flinke el. bakpoeder
- 1 tl. Xanthaam Gom
- Snuf zout
- 3 eieren
- Sap van een 1/2 citroen
- 4 el. olijfolie
- 200 ml. water
- 100 gr. zongedroogde tomaten
- Grote hand verse basilicum (of 1 grote el. gedroogde basilicum)
Knip of hak de zongedroogde tomaten in grove stukjes.
Doe de tomaten stukjes in een bakje met water en laat ze even weken.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier (dan til je het brood makkelijker uit de vorm).
Zeef de bloem, bakpoeder en Xanthaan Gom in een beslagkom en voeg het zout toe.
Roer er even door met een vork om lucht in het meel te krijgen.
Maak een kuiltje in het midden van je meel en doe er de eieren, de olijfolie en de citroensap in.
Mix vanuit binnen naar buiten en giet terwijl je mixt het water erbij totdat je een glad beslag hebt.
Giet de zongedroogde tomaten stukjes af en maak ze droog.
Doe de zongedroogde tomaten stukjes in een droog schaaltje met een eetlepel bloem en schep ze even om (Hierdoor zakken ze niet naar de bodem).
Voeg toe aan het beslag.
Hak de verse basilicum in kleine stukjes en doe ook bij het beslag.
Mix de tomaat en de basilicum door het beslag en kiep het in een cakevorm.
Bak het brood af in 50 minuten.
Eetse!
Liefs K&E
Geen opmerkingen:
Een reactie posten