donderdag 15 november 2012

De Herfstkruimels op tafel


Kastanjes horen bij de herfst. Je vindt ze heel in het bos, als puree in de supermarkt of als meel bij o.a. de Zaailing. Als bakliefhebbers zijn wij natuurlijk geïnteresseerd in kastanjes in de vorm van meel.
Zodra je besluit te bakken met kastanjemeel moet je je niet laten weerhouden door de geur. Het ruikt een beetje zurig. Deze geur verdwijnt gelukkig vrij snel. Als je de muffins in de oven zet krijg je er een zoete nootachtige geur voor in de plaats. Kastanjemeel heeft echt een hele "eigen" zoete nootachtige smaak. Dat maakt deze muffins ook zo bijzonder. Doordat het van zichzelf al vrij zoet smaakt is er vrij weinig zoetstof nodig voor deze muffins, wat ze ook weer gezonder maakt.
Wil je een keer experimenteren met kastanjemeel? Of heb je trek in herfst in een muffin, maak dan deze lekkere gezonde muffins en laat ons weten wat je ervan vond!

Ingrediënten voor 12 muffins
  • 2 cups (260 gr.) kastanjemeel
  • 1 tl. zuiveringszout
  • 0,5 el. psyliumvezels/fiberhusk
  • 1 flinke el. speculaaskruiden 
  • 1/4 tl zout
  • 2 cups (470) kokosmelk
  • 2 ei
  • 1/4 cup. gesmolten kokosolie
  • 2 el. (kastanje) honing, ahornsiroop of agave siroop
  • 12 dadels in drieën gehakt
  • 1/2 cup gehakte noten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het kastanjemeel, de psyliumvezels, het zuiveringszout, de speculaaskruiden en het zout door elkaar.
Mix de kokosmelk, het ei, de gesmolten kokosolie en de honing erdoor.
Spatel de dadels en noten erdoor.
Schep het deeg in muffin vormpjes en bak ze af in 20 a 25 minuten op 200 graden. Controleer met een naald of sateprikker of de binnenkant ook gaar is. 
Snoepse!

Lieve bakgroetjes,
K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten