Ingrediënten*
- 100 gr. amandelmeel
- 50 gr. kokosmeel van Aman Prana (te koop online of bij de G&W winkels)
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl zuiverinszout
- 10 gr. speculaaskruiden
- 40 gr. palmsuiker
- 75 gr. (room)boter
- Zelfgemaakt suikervrij amandelspijs
- 1/2 ei
Haal de deegbal uit de keukenmachine en druk het verder goed aan tot een harde bal.
Wikkel de bal in vershoudfolie en laat de bal een uur tot een nacht in je koelkast liggen.
Verwarm de oven op 160 graden en haal de deegbal uit je koelkast.
Meng de amandelspijs met het halve ei.
Wij hebben voor dit recept het kleine brood bakvormpje van de kinderbakset van de HEMA gebruikt. Daar kun je ongeveer 2 a 3 staven mee maken.
Smeer de bakvorm in met boter of olie en bekleed het met bakpapier. Bekleed de bakvorm zo dat het bakpapier er aan de lange kant overheen hangt, zodat je de staaf eruit kan tillen.
Verdeel de bal in 4 a 6 stukken. Bekleed de bodem van de bakvorm met een deel deeg en druk goed aan. Vervolgens doe je er een laag amandelspijs op. Nu til je de twee lagen uit de vorm en leg je ergens neer. Bekleed vervolgens je bakvorm weer op dezelfde manier met bakpapier. Bekleed je bodem weer met een deel deeg, druk aan en til de laag eruit. Deze laag leg je op de andere twee lagen en voila! Je hebt een speculaasstaaf! :)
Vind je dit teveel gedoe? Dan kan je ook je aanrecht bestuiven met wat bloem en 2 grote plakken maken van de deegbal. Hier doe je dan de amandelspijs tussen.
Leg de staaf op een bakplaat, bedekt met bakpapier en bak af in 25 minuten.
Lieve bakgroetjes,
K&E
Gebaseerd op http://www.eenkiloperweek.nl/index.php?page=forum&subpage=viewMessage&id=575672
Ik heb geen kokosmeel, kan ik alleen amandelmeel gebruiken? Vr gr!
BeantwoordenVerwijderen