donderdag 29 augustus 2013

Luie Heins banaantje-dadel

Het is even geleden dat we op de GMB site wat gepost hebben. Na een lange zomerstop zijn er weer volop nieuwe ideeën en zijn we bezig met nieuwe recepten.  
Één van die ideeën is deze lekker banaan dadelcake, die gluten- , lactose- , suiker-  en graanvrij is.
Banaan en dadel is zo'n goede combinatie en ook nog super gezond en voedzaam. Door amandelmeel en agave te gebruiken kan je eigenlijk geen gezondere versie tegen komen van een banaan- dadel cake dan deze! Het fijne is dat er weinig ingrediënten gebruikt worden en dat het een makkelijk recept is.


Ingrediënten voor een cake van 12 sneden
  • 200 gr amandelmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zuiveringszout
  • 1 el kaneel
  • 1/4 cup gesmolten kokosolie
  • 1/4 cup agave nectar/siroop
  • 3 (biologische) eieren
  • 8 dadels
  • 2 bananen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm in met olie en bekleed met bakpapier.
Meng het amandelmeel, de zout, zuiveringszout en kaneel met een vork goed door elkaar.
klop de eieren op met de gesmolten kokosboter en agave.
Meng de geprakte bananen door het eiermengsel
Hak de dadels in stukjes en meng door het meelmengsel.
Voeg het meel-dadel mengsel langzaam bij het ei-banaan mengsel.
Meng even kort door elkaar.
Stort in de cakevorm en bak af in 50-60 minuten.
Laat de cake een uur afkoelen alvorens je de cake uit de bakvorm haalt.
Snoepse!
Lieve bakgroetjes,
K&E


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen