zondag 29 september 2013

Het knapperige koekje van de Raaf

Het knapperige  koekje van de zwarte Raaf.. Een grimmig chocolade koekje, maar met sprookjesachtige krachten! Het perfecte koekje voor de dagen dat je wel een oppepper kan gebruiken. Cacao heeft namelijk zoveel sprookjesachtige, op peppende krachten en (gezondheids)voordelen. Zo heeft het een gunstige uitwerking op de bloeddruk, doordat het een bloeddrukverlagend effect heeft. Het heeft een gunstig effect op hart en vaatziekte. En.... het schijnt een afrodisiacum te zijn!  Dit is vermoedelijk door de stof fenylethylamine die erin zit. Deze stof maakt de mens zelf aan wanneer er emotioneel genot wordt ervaren. En daarnaast is het gewoon onweerstaanbaar lekker en zorgt de smaak alleen al voor puur genot! Dus jah.. NEED WE SAY MORE?? Bakken maar!

Ingrediƫnten voor ongeveer 12 koekjes
  • 1 cup geraspte kokos
  • 2/3 cup amandelmeel 
  • 1/3 cup lijnzaadmeel
  • 1/2 tl. grof gemalen zout
  • 1/2 el. Fiberhusk (of psyliumvezels)
  • 1/3 cup cacao
  • 1/3 cup agave siroop (of honing, of ahornsiroop)
  • 3 el. amandelboter (of aan andere notenboter/tahin/zonnebloempasta)
  • 2 el. gesmolten kokosolie
  • 2 tl. vanille-aroma

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de geraspte kokos, het amandelmeel, het gebroken lijnzaad, het zout, de fiberhusk en de cacao in een mengkom.
Voeg de natte ingrediĆ«nten stap voor stap toe en meng ze door de meel mix. Dus eerst de agave toevoegen, mengen, dan de amandelboter toevoegen, mengen, kokosolie, mengen en vanille-aroma. 
Vorm koekjes door bolletjes te maken en plat de drukken in je handen.
Leg ze op de bakplaat. Druk nog even aan op de bakplaat en vorm in een mooi rondje. 
Bak de koekjes af in ong. 20 minuten totdat ze mooi bruin zijn.
Laat de koekjes eerst even afkoelen. Leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen. 

Veel gelukkig snoepplezier!
Liefs K&E

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen