maandag 28 april 2014

De avocadomuffinkruimels op tafel

Af en toe kom je chocoladetruffel- of mousserecepten tegen waar avocado in is verwerkt. Blijkbaar gaat de combinatie goed samen. In de Smaakbijbel van Niki Segnit staat deze combinatie ook vermeld. De avocado zorgt voor een zijdezachte textuur. Blijkbaar proef je de avocado niet meer. Er staan ook andere leuke combinaties met avocado in het boek. Samen met komkommer kan je er een lekkere koude soep van maken. Ook samen met mango kan je een heerlijke salade maken, bijvoorbeeld voor bij krab of krabkoekjes. Nog een leuk weetje: Avocado's rijpen niet aan de boom. De bladeren geven een hormoon af aan de avocado's dat de productie van ethyleen (het rijpingsgas) blokkeert.

Een recept voor chocolademousse is het niet geworden, omdat we voornamelijk bakken (We heten niet voor niets Grimm's Magic Bakery ;-)). Het is een recept voor muffins geworden, en ze zijn echt lekker geworden (vinden wij dan ;-))!

Ingrediënten voor 12 muffins:
30 g cacao
75 g quinoameel
75 g havermeel
50 g polenta
1 tl bakpoeder
1 tl zuiveringszout
1 tl xanthaangom
2 avocado's
2 bananen
2 eieren
3 el olijfolie
100 g agavesiroop

optioneel: stukjes walnoot

Methode:

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. 
Doe de bananen en de avocado's in een blender of gebruik de staafmixer. Voeg de eieren, olijfolie en agavesiroop toe aan het gepureerde mengsel en zet de blender/staafmixer nogmaals aan totdat je een egale massa hebt. 

Voeg in een andere kom de droge ingrediënten toe en meng ze goed. Voeg de puree toe aan het meel, meng het goed. Voeg daarna eventueel de stukjes walnoot toe.

Schep het beslag in de muffinvormpjes (gebruik papieren vormpjes of vet de muffinvormpjes in). Bak de muffins 20 tot 25 minuten. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn, er moet geen beslag meer aan kleven.

Laat de muffins nog even afkoelen en geniet er daarna van!

Lieve bakgroetjes,

de Gezusters Grimm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten