Ingrediënten
- 200 gr. teff meel
- 100 gr. boekweit meel
- 50 gr. havervlokken
- 50 gr. melkpoeder
- 2. el. zuiveringszout
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl Xanthaangom
- 2 el. suiker
- 1 scharrelei
- 330 ml karnemelk
Roer met een vork alle droge ingrediënten door elkaar, hierdoor komt er lucht in de meel mix en wordt je brood uiteindelijk ook luchtiger.
Mix het ei los met de karnemelk.
Maak een kuiltje in de meel mix en giet het ei-karnemelk mengsel erin.
Kneed terwijl je giet het geheel tot een deeg, maar niet te lang. Hoe langer je kneed hoe minder luchtig je brood wordt.
Was je handen en droog ze af.
Bestuif je handen en je werkplaat/aanrecht met bloem.
Vorm een bal van het deeg en leg het op het bestoven aanrecht.
Vorm er een broodvorm van en plaats het brood in de oven.
Bak het af in 30-40 minuten of totdat het brood hol klinkt als je erop klopt.
Snijd het in dikke plakken en besmeer het met wat je lekker vindt!
Geniet ervan!
Liefs K&E
Geen opmerkingen:
Een reactie posten